به نقل از سایت اخبار شهری ، در شهر چه خبر :
به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با ١٢ روز معلم، مراسم نکوداشت زادروز دکتر محمد معین و جشن ثبت ملی خانه موزه «دکتر معین و استاد امیرجاهد» با حضور مصطفی کاظمی مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران، محمدجواد حقشناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران، علی مرادخانی مشاور هنری شهردارتهران و مدیر موزه موسیقی، رضا عباسی شهردار منطقه ۱۴ تهران، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، دکتر درزی رئیس مؤسسه لغت نامه دهخدا، محمدرضا کارگر مدیرکل موزههای کل کشور، دلاور بزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران
محمدعلی بهمنی، محمدصالح علا و جمعی از بزرگان عرصه موسیقی و ادبیات برگزار و لوح ثبتی میراث فرهنگی این خانه رونمایی شد.
دکتر حق شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران یکی از اولین سخنرانان این مراسم بود که اینگونه سخنان خود را آغاز کرد: فرصتی پیش آمده که بزرگان هنر، ادب، شعر و موسیقی در چنین روز بزرگ و با شکوهی در یکی از ارزشمندترین خانههای تاریخی گرد هم بیایند. ما در جمعی قرار گرفتهایم که محمدعلی بهمنی شاعر، چکناواریان موسیقی دان، ایران درودی نقاش و دهها بزرگ و هنرمند دیگر وجود دارد و من خوشحالیم را از حضور در چنین محفلی ابراز میکنم.»
حق شناس از ارزشمندی این خانه گفت، از روزهایی که در این خانه گذشته است: استاد امیر جاهد از سال ۱۳۲۹ در این مکان زندگی کرده است. چه بزرگانی در این خانه آمد و رفت داشتهاند و چه روز و شبهایی استاد در این خانه وقت گذرانده است که توانسته چنین آثار شگرفی به تاریخ ادبیات ایران اضافه کند. روح و انرژی بینظیر فقط مختص به این خانه نیست. موقعیت و خیابان این خانه باید فراتر از منطقه و شهر تهران باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران آشنایی نسل جوان با بزرگانی همچون استاد محمد معین را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: این خانه ظرفیت فرهنگی و گردشگری بالایی دارد و امکان معرفی و شناسایی برای نسل جدید فراهم شود و به نسل آینده استاد محمد معین را بشناسانیم. من از سازمان گردشگری تقاضا دارم این خانه موزه را در تور گردشگری بگنجانند تا دانش آموزان بیشتر با این شخصیت مهم آشنا شوند.
وی از خالی بودن نشانیهای تهران از نام بزرگان هنر گفت و افزود: مجسمههای شاعران نامداری چون مولوی، خیام، سعدی و حافظ کجا هستند. شاعران و هنرمندان که در زمان حال ما زندگی میکنند نامشان بر سر در خیابانها و میدانهای شهرمان خالیست. در این دوسال موقعیتی فراهم شده است که بتوانیم نامگذاری بر معابر را نه فقط برای گذشتگان بلکه برای شاعران حالمان انجام دهیم و این سبب میشود که نسلهای آینده بهتر بتوانند با این بزرگان ارتباط برقرار کنند.
حقشناس در پایان با اشاره به حضور اعضای مؤسسه لغت نامه دهخدا در زادروز دکتر محمد معین عنوان کرد: پیوند و همکاری مشترک بین خانه استاد معین و مؤسسه بزرگ دهخدا کار بزرگ و موفقیت آمیزی است.
در ادامه مراسم رضا عباسی شهردار منطقه ۱۴ تهران از ارزش وجود این خانه موزه در جنوب شرق تهران گفت: امروز مراسم بزرگداشت دکتر محمد معین و جشن ثبت ملی خانه موزه دکتر محمد معین و استاد امیرجاهد است. حدود دو ماه است که عهده دار شهرداری منطقه ۱۴ شدهام و از روزهای اول خدمتم در این منطقه، شناسایی فرصتها و ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری منطقه ۱۴ تهران را در اولویت کاری برنامههای خود قرار دادم. یکی از مراکز بسیار مهمی که در روزهای اول خدمتم در این منطقه بازدید کردم همین خانه موزه بود و از روز اول دریافتم که با چه پتانسیل ارزشمندی نه فقط برای شهر تهران بلکه برای کل کشور رو به رو هستیم.
توسعه و رونق کارکردهای فرهنگی و گردشگری این خانه موزه از مهمترین برنامههای فرهنگی و اجتماعی ما در منطقه ۱۴ تهران است که با همفکری، راهنمایی و کمکهای جناب آقای دکتر حق شناس ریاست محترم کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران مقرر و مصوب شد تا با تملک پلاکهای مجاور این خانه موزه، آن را توسعه دهیم و گامهای بلندتری برای خدمت رسانی فرهنگی به شهروندان این منطقه برداریم.
رضا عباسی در ادامه از برنامههای آتی برای رونق بخشی بیشتر به کارکرد فرهنگی و گردشگری این خانه موزه گفت: راه اندازی بزرگترین گذر فرهنگی شهر تهران در این محدوده از اقدامات دیگری است که با وجود تمامی سختیها برآنیم تا هرچه سریعتر آن را به سرانجام برسانیم.
شهردار منطقه ۱۴ تهران نوید تا با راه اندازی گذر فرهنگی منطقه ۱۴ زیست شبانه در محدوده این خانه موزه فعال میشود و نبض زندگی شهری در شب نیز از حرکت باز نمیایستد: اجرای طرح زیست شبانه و فعال سازی پاتوق محله از مهمترین موضوعاتی است که به دنبال انجام آنها در منطقه ۱۴ هستیم. برهمگان واضح و روشن است که اجرای چنین طرحهایی اقتصاد و فرهنگ شهری را شکوفا میکند و باعث توسعه و رونق کسب و کار و تجارت شده و فرصتهای شغلی بیشتری را برای شهروندان فراهم میکند.
پس از رضا عباسی شهردار منطقه ۱۴ تهران، اساتید ادبیات و موسیقی و همچنین شاگردان دکتر محمد معین هریک سخنانی را در وصف این استاد بیبدیل زبان فارسی و از جایگاه او در زبان و ادبیات این مرز و بوم گفتند. ساعت به هفت شب نزدیک میشد و مهمانها خانه استاد را ترک میگفتند؛ خانهای که حالا علاوه بر پلاک پستی مزین به پلاک دیگری هم هست: «پلاک ثبتی میراث فرهنگی»