طرح «نماد» بستر اصلی همکاری با وزارت آموزش و پرورش است

به نقل از سایت اخبار شهری ، در شهر چه خبر :

به گزارش خبرگزاری مهر، تقی رستم وندی معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور در نشست گفتگوی هفته که در محل وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، گفت: ظرف سه چهار سال گذشته نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان با عنوان طرح نماد به عنوان بستر اصلی همکاری وزارت آموزش و پرورش با سازمان امور اجتماعی قرار گرفت که کار نوآورانه و زیرساختی بود.

وی با تاکید بر لزوم داشتن یک نظام مراقبت اجتماعی در کشور ابراز امیدواری کرد این نظام به مرحله‌ای از بلوغ و کمال برسد که در دولت‌های آینده این ریل گذاری استمرار یابد.

رئیس سازمان امور اجتماعی اظهار کرد: متأسفانه به رغم تحول مثبت در این زمینه، دستگاه‌هایی که می‌بایست معین وزارت آموزش و پرورش باشند، نتوانستند هم پای این تحول حرکت کنند. همانطور که اعلام شد غربالگری و سنجش سلامت روان دانش آموزان انجام شد اما خدمات مشاوره، روانشناختی و خدمات اجتماعی از طرف نهادهایی که مکمل این طرح بودند، یا ضعیف بود و یا اصلاً صورت نگرفت.

رستم وندی افزود: برای نمونه انتظار داشتیم نهادهای حمایتی، امدادی و نهادهایی که در این زمینه خدمات ارائه می‌کردند، در این طرح به وزارت آموزش و پرورش کمک کنند که محقق نشد. در این راستا، به رحمانی فضلی به عنوان رئیس شورای اجتماعی کشور پیشنهاد دادیم که یک بار این موضوع در نشست شورای اجتماعی به بحث و بررسی گذاشته شود که چرا نهادهای مسئول اقدامات لازم را انجام نداده اند.

وی در همین راستا اضافه کرد: زمانی که از این نهادها در خصوص چرایی عدم همکاری پرسش می‌کنیم، کمبود اعتبارات و منابع را به عنوان عامل اصلی مطرح می‌کنند اما پرسش ما این است که چه جایی واجب تر از آموزش و پرورش است که منابع نهادهای حمایتی، امدادی و خدماتی در آن هزینه شود.

معاون وزیر کشور همچنین گفت: در بحث مشارکت اجتماعی ایده‌ای مبنی بر ایجاد سمن‌های دانش آموزی که به صورت آماتوری و غیرحرفه ای در دوره دانش آموزی فعال باشند و کسب تجربه کنند، وجود دارد تا بعد از فارغ التحصیلی بتوانند به شکل حرفه ای و رسمی مجوز و پروانه بگیرند و این سمن‌ها را تبدیل به سازمان مردم نهاد رسمی کشور کنند.

رستم وندی یکی از راهکارهای مؤثر در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی را حضور روحانیون یا مربیان تربیتی در مدارس برشمرد و گفت: روحانیون می‌توانند با حضور در محیط‌های آموزشی و شناسایی نیازهای دانش آموزان، علاوه بر برپایی نمازهای جماعت، رابطه معنوی میان مربی دینی و دانش آموز ایجاد کنند که بسیار در کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌تواند کمک کننده باشد.

205
0 0